olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Croccante, a fogsorpróbáló édesség

2015. december 14. 09:40 - ricchiepoveri

A hétvégén leginkább a henyélés oltárán áldoztunk az adventi időszak örömére, úgyhogy a hétindító édesség ennek szellemében a lusta asszonyok kedvence lesz inkább. A croccante (szó szerinti fordításban "ropogós" nem kifejezetten karácsonyi fogpusztító, de ebben az idószakban gyakrabban bele lehet futni, nyilván annak okán, mivel kézműves karácsonyi vásárok standjain gyakori vendég.

3577820513_120b9a1708_o.jpg

Elkészítése roppant egyszerű, semmi másra nincs szükségünk hozzá , csak csonthéjas gyümölcsökre (dió, pisztácia, mandula, fenyőmag, mogyoró stb. nem árt, ha  a mandula a domináns) és cukorra. Úgy számoljunk, hogy 300 gramm gyümölcshöz kb 350 gramm cukorra lesz szükségünk. Mandulát és társait öt percre 180 fokos sütőbe dobom pirulni egy kicsit, eközben a cukrot egy kanál citromlével és hátom kanál vízzel karamellizálom.

3578625684_9151be4727_o.jpg

A karamellizált cukorhoz hozzáadom a csonthéjasokat, jól összekeverem,és miután megfelelően összedolgoztam a masszát, sima felületre - a munkalapra, esetleg egy nagyobb lapos tepsire öntöm, elegyengetem. és várom, hogy kihűljön. Kihűlés előtt nem árt késsel bemetszeni ott, ahol majd darabolni kívánjuk, miután megdermed ez okozhat némi nehézséget. Kézműves gasztroajándéknak sem utolsó, és a fognyűvő manócska is boldog lesz tőle.

7620735892_18be3b83c3_h.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr88170978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása