olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

A New York Times Szicíliába, Molisébe és Urbinóba küld 2020-ban

2020. január 13. 14:40 - ricchiepoveri

A New York Times közzétett egy listát, amelyben 52 úti célt javasol 2020-ra az olvasóinak. Az olaszok meg döbgethetik a mellkasukat, mert három olasz helyszín is felkerült rá, a 7. helyen Szicília, a 37. pozícióban Molise régió, és az 51. helyen Urbino városa.  Jómagam is intenzív vonzalmat táplálok feléjük (na jó, Molise irányába nem annyira).  Ezért:

7. SZICÍLIA

Ezzel azért nem sok újat mondtak, mert maguk az olaszok már régóta imádják Szicíliát, mostanában mi is állandóan visszajárunk, és szerencsére olyan nagy a sziget, hogy mindig fel tudunk fedezni valami újat.

A New York Times kiemeli, hogy végre elindult egy zöld turizmus-hullám a szigeten , különösen fontosnak tartja azokat a kezdeményezéseket, amelyek Szicília szeméttől való megszabadítását célozzák. Több önkéntes szerveződés tűzte ki zászlóshajójára a célt, hogy csökkentsék a műanyag használatát, és tisztán tartsák az egyedülálló tájakat és tengeri élőhelyeket. Az EtnAmbiente nevű kezdeményezés bevezetett egy applikációt, amelyen keresztül jelenteni , és fényképekkel dokumentálni lehet a szigetet érintő szemetet és szennyezést.

A cikk kitér a sziget borturizmusára is, javasol borkóstolókat, de kisvasutas kirándulást is.

Szicíliának nem nagyon kell reklám, én is itt nyaralok majd az idén.

goal-3458741_1920.jpg

37.  MOLISE

Nem várt szereplő a listán, hiszen az olaszok Molisét rendszerint egy kézlegyintéssel szokták elintézni, és viccesen megjegyzik, hogy nem is létezik ez az aprócska, Abruzzótól 1963-ban függetlenedett régió. Mi eddig csak áthajtzottunk rajta Pugliába menet.

A cikk kiemeli az ókori római  Saepinum maradványait, azt a 12 hektáron elterülő régészeti emléket, ahol ugyanúgy találunk fürdők és forum, maradványokat, mint mondjuk a római Forum Romanum-ban, de véletlenül sem kell tömegektől tartani. Molise a tengerpartra vágyókak is nyújt megoldást, Termoli környékén állítólag kifejezetten szép a víz, és aki síelni szeretne szintén talál fogára valót.

Lehet, hogy nekem is ki kellene végre próbálnom?

termoli-1699608_1920.jpg

                                                               

51 URBINO

Urbino személyes kedvencem, mert itt töltöttem életem egyik legszebb évét  ERASMUS-hallgatóként.  A New York Times szerint itt mindaz megtalálható, ami miatt Toszkánát imádják az emberek, viszont csak feleannyiba kerül, és feleannyi turistával kell megküzdenünk.  Hogyan is hazudtolhatnám meg ezt?

Urbino igazi reneszánsz ékszedoboz, a Világörökség része, Raffaello szülőhelye, lankás dombok között, a világ egyik legrégibb egyetemével, tele fiatalokkal.  A városfaról lélegzetállító kilátás nyílik a Montefeltro dombjaira. Simán összeköthető egy tengerparti nyaralással, mert kevesebb, mint egy óra alatt az Adria üdülőhelyein találhatjuk magunkat innen.

town-3078586.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr4515407278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása