olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

San Gennaro

2013. szeptember 19. 11:05 - ricchiepoveri

 Szeptember 19-e San Gennaro (Szent Januáriusz) napja, Nápoly megőrül, védőszentjét ünnepli, felveszi a vasárnapi hacukáját, és feszülten figyel. A hagyomány szerint, ha a védőszentnek a nápolyi dómban egy ampullában féltve őrzött vére ezen a napon folyékonnyá válik (vércsoda), ami  reményteljes jövőt ígér a nápolyiak számára.   Ezen a napon az érsek ünnepélyes szertartás keretében tudatja a hívekkel a jó, vagy adott esetben a rossz hírt. A vér folyékonnyá válása esetén, egy fehér kendőt lebegtet meg, amelyet a  tömeg hálaadó imákkal, és örömkiáltásokkal, ölelésekkel vesz tudomásul,

ampolla.jpg                                                                    fotó: ANSA

Az ünneplés már tegnap kezdetét vette misével és az azt követő körmenettel, majd három napon keresztül folytatódik kismillió kulturális eseménnyel: koncertekkel, előadásokkal. Ezekben a napokban a Dóm környékén található nyolc  múzeum este tízig fogadja a látogatókat.

Festa-San-Gennaro-634x396.jpg

Megnyugtató hír, hogy ma 9:41-kor Crescenzio Sepe bíboros fehér kendőt emelt a magasba, úgyhogy a nápolyiak hátaradőlhetnek, és várhatják az elkövetkező boldog hónapokat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr765523354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása