olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Elköltöznétek Molise régióba havi 700 euróért?

2019. szeptember 11. 10:14 - ricchiepoveri

Hallottatok már Molise régióról? Nem? Nem meglepő, az olaszok is előszeretettel viccelődnek azzal, hogy tulajdonképpen nem is létezik ez az Abruzzo és Puglia közé ékelődő kis régió. Hegytetőre épült falvak jellemzik ezt a vidéket, melyek elnéptelenedésével az fenyeget, hogy ezek az apró kis települések egyszer csak egy letűnt kor puszta emlékei maradnak. Egyébként nem olyan rossz hely, van némi tengerpartja az Adrián és területének egy része az Abruzzói Nemzeti Parkhoz tartozik, szóval akad azért itt is némi látnivaló. Mégiscsak Olaszország ez.

 

castle-1360390.jpg

Ez a jelenség már ismerős, és az erre válaszként kigondolt projekt sem cseng idegenül. Annak érdekében, hogy Olaszország - különösen annak déli része-  ne csak egy, a tengerpartok mentén és a nagy városokban lakott ország legyen kihalt völgyekkel és vidékkel, a helyi és regionális önkormányzatok hasonló módszerekkel próbálják elkerülni az elnéptelenedést. Több helyen ajánlanak egy euróért felújításra váró ingatlanokat azoknak, akik válllaják, hogy az adott faluba költöznek, láttunk ilyet Calabriában és Campania régiókban is ( a teljes lista pedig itt elérhető).  Van ahol az a terv, hogy az ide költöző nyugdíjasoknak teljes adómentességet biztosítanak.

Most Molise is beáll a sorba. Az úgynevezett "aktív rezidensi jövedelem" (reddito di residenza attiva), amivel Molise rukkolna elő azt jelentené, hogy ha valaki egy kétezernél kevesebb lakosú molisei településre költözik (136 ilyen van egyébként)  és vállalkozást nyit, akkor havi 700 euró jövedelemmel támogatja ezt meg a régió. A projektre egymillió eurót fordít a regionális tanács.

44016779671_f576280395_o.jpg

Az érintett önkormányzat természetesen ellenőrizni fogja, hogy a kérelmező valóban létesített-e állandó lakóhelyet az adott településen, és főként azt, hogy legyen pontos terve a területen folytatott munkavégzés tekintetében. Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, a jövőben még több pénzt fordítanának ennek finanszírozására.

A pályázati kiírást az előzetes információk szerint szeptember 16-án teszik majd nyilvánossá, innentől kezdve 60 nap áll majd az érdeklődők rendelkezésére a kérelem benyújtására.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr9715064450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masada 2019.09.11. 22:17:30

Nem értem mit keres a címlapon két öreg arab?!

lenörd hofstadter 2019.09.12. 07:34:16

@masada:

A főcimet nem a topik írója adja, hanem az index ostoba firkásza.

Rémlik az index tulajdonosi köre?
Hofi?

Össze tudod rakni egyedül is vagy kérsz segítséget?

Amúgy bejött nekik, téged sem a cikk érdekel hanem azonnal a "migránsozás".

A cikk amúgy jó, ha 10 évvel beljebb lennék, már repülne is a jelentkezés.

masada 2019.09.12. 11:17:17

A topik irója felelős a főcimért is, ne mutogass másra jó magyarosan.

A kép nem helyes és kész - migránsozásról nincs szó, ne legyél ostoba!

Molise és hasonló helyek Olaszországban: ez nem igy működik, ha nem értesz hozzá akkor kussolj!

Control. 2019.09.12. 14:11:52

Havi 232 ezer forintot kapsz a semmiért. Csak ott kell élned és valamiféle kereskedelmet folytatnod. Mondjuk fagyit árulsz, vagy újságot, vagy bármit.

lenörd hofstadter 2019.09.12. 17:52:31

@lenörd hofstadter:

Az index címlapon megjelenő címet, ahol a két "arab" látható, az index adja.
Amire te gondolsz az a cikk címe, két külön dolog, de ha nem tűnt volna fel a nagyon egyszerű és nagyon ostoba világodban a két arab nem a cikkben szerepel hanem az index címlapján. Nem csodálkozom, hogy megzavarodtál, a hozzád hasonló ostoba állatokat a fideSS nem gondolkodásra tartja.

Örülök, hogy segíthettem,l láthatóan annyira ostoba orbánista barom vagy, mint amilyen a gazdádnak szükséges.

lenörd hofstadter 2019.09.12. 17:53:50

@masada:

Arrébb nyomtam eggyel, de megkapod mégegyszer amit érdemelsz:

Az index címlapon megjelenő címet, ahol a két "arab" látható, az index adja.
Amire te gondolsz az a cikk címe, két külön dolog, de ha nem tűnt volna fel a nagyon egyszerű és nagyon ostoba világodban a két arab nem a cikkben szerepel hanem az index címlapján. Nem csodálkozom, hogy megzavarodtál, a hozzád hasonló ostoba állatokat a fideSS nem gondolkodásra tartja.

Örülök, hogy segíthettem, láthatóan annyira ostoba orbánista barom vagy, mint amilyen a gazdádnak szükséges.

masada 2019.09.13. 07:58:02

@lenörd hofstadter: arrébb nyomtál rendesen de ez a te esetedben normális, ne is próbálkozz mert nem lesz jobb :)))

Nyugodtan sértegesd az orbánistákat, semmi közöm hozzájuk. De ezáltal ismét bebizonyitottad h nem értesz semmihez :) de hát ez van...marad a közmunka neked :)
süti beállítások módosítása