olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Egyszer élünk: Olaszország legdrágább strandjai

2016. július 26. 07:54 - ricchiepoveri

Javában tombol a nyár, és a legtöbben még el sem indultak, de már nyakunkon az augusztusi csúcs. Nézzünk szét a pénztárcánkban, majd vessünk egy pillantást az alábbi listára, amelyben egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet a legdrágább olasz strandokat sorolja fel. Nehogy a gatyánk menjen a napernyőre.

A jó hír az, hogy a méregdrága strandokon az árhoz passzoló szolgáltatásokat kapunk. XXI. század van kérem szépen, nem elégedhetünk meg két csoffadt napággyal és egy napernyővel, ezeken a helyeken már alapvető kellék a wifi, a telefon töltésére alkalmas dugalj az ernyőnknél, ahová csini pincérek hozzák helybe  a frissítőinket. A napernyőket és nyugágyakat pedig sátrak, baldachinos ágyak, személyre szabott fürdőlepedők váltják fel, ékszereinket széfben tárolhatjuk a csobbanás idejére. Egyes helyeken akár 355 euót is költhetünk egy tengerparti napra.

Nézzük tehát, hogy merre dúl a luxus, hol kell legjobban kinyitni a bukszát:

Velence – 1 napágy, 2 nyugágy, kisasztal, 4 szék, 3 fürdőlepedő akár 355 euró egy napra. Bolondnak is megéri, hát még nekem.

Forte dei Marmi  – Ezen a neves toszkán üdülőhelyen egy négyszemélyes sátorért, széffel, asztallal, négy székkel, paddal, 2-2- nyug-és napággyal, 4 fürdőlepedővel 290 euróra rúghat egy nap strandolás.

fortedeimarmi2.jpg

Marina di Pietrasanta –  ugyancsak Toszkánában járunk, ahol sátor, két ágy, két nyugágy, egy szék, egy asztal napi 250 eurónkba fájhat.  (ráadásul breaking hír, hogy tegnap nagy mennyiségű üzemanyag került itt  atengerbe, ezért jelenleg fürdőzési tilalom áll fenn).

marinadippietrasnata.jpg

Porto Cervo – Szardínia menő strandján 1 napernyő, két ágy, medence-és tusolóhasználat, öltözők, parkoló: 250 euró egy napra.

portocervo.jpg

Lerici – ez itt kérem Ligúria, egy köpésre a Cinque Terrétől, nem csoda, hogy aranyáron mérik a napfürdőzést,  1 napernyő, 1 napágy, 1 fürdőlepedő négy személyre 230 euró. 

lerici.jpg

Argentario – Toszkánába dől a lé, négyszemélyes sátorban, egy székkel, egy paddal, négy fürdőlepedővel 120 euróba kerül egy nap.

argentario.png

Costa Smeralda – Ide járnak az igazán gazdagok, akik csesce hajóikkal, bármelyik olasz kikötőből szívesen ugranak át Szardíniára, hogy aztán  1 napernyőért,  2 nyugágyért és két üveg vízért 120 eurót perkáljanak egy napra.

costasmeralda.jpg

SalentoPuglia feltörekvő csücske, isteni strandokkal, fehér homokkal, ahol baldachinos ágyból figyelhetjük a hullámokat 100 euróért, és fizethetünk 35 eurót a belépésért, de cserébe még a kocsinkat is lemossák.

pescoluse.png

Caprin igazán nagylelkűek a lidóbizniszben dolgozók, egy napágy már 28 euróért a miénk lehet egy napra, ami figyelembe véve a sziget csodálatos adottságait, szinte ajándék.

capri.jpg

Nyugalom, azért Olaszországban sem nyúl mindenki ilyen mélyre a zsebébe, és a tenger attól még ugyanolyan kék, a homok pedig ugyanolyan forró, ha a fentiek töredékét is fizetjük az aktuális strandon, és milyen hangulatos is az, amikor jön az elmaradhatatlan mozgóárus, aki teli torokból üvölti, hogy ” Cocco bello, fresco!“.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr688914724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FPéter 2016.07.27. 12:38:29

addig jó, amig nem azt üvölti, hogy "allahu akbar"

tomfree 2016.07.27. 12:50:38

@FPéter: komoly. De sajnos valós dolog.

efi 2016.07.27. 14:44:16

Otthon ehhez képest ingyen van. Tengerre néző kilátás ugyan nincs, ahogy itt sincs a 3.sortól kezdve, de 300-400 euróból minden szükséges eszköz megvehető évekre.
süti beállítások módosítása