olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Olasz Svájc

2013. május 07. 10:25 - ricchiepoveri

Nem akarok én bédekker lenni semmi esetre sem, inkább csak impressziókat osztanék meg, és Luganóról úgy érzem muszáj. Svájc számomra általában nem mond semmit a szokásos sztereotípiákon túl,úgymint alpesek és tehenek, de az meg itt helyben is van. Aztán egyszercsak Lugano,ami viszont még esőben is varázslatos. Mert azért mégiscsak megvan benne a mediterrán báj és hangulat, de az olaszokkal valahogy csak a nyelv köti össze őket. Minden nagyon svájci. Az utcák tiszták, rendezettek, a parkban mintha vonalzó mentén nyírták volna a füvet. ráadásul tele virágokkal.  a nyilvános wc egy űrkapszulához hasonlatos,és nem kell egzotikus betegségektől tartani, ha bemerészkedünk. Az olaszok persze szeretnek "na, jó, de könnyű mások pénzéből meggazdagodni" típusú megjegyzéseket tenni (nem mintha ők nem járnának élen gyanús pénzek ticinói bankokba menekítésében), de előszeretettel járnak át shoppingolni meg tankolni. Elég bizarr, de akár 30 eurót is  lehet egy tele tankon spórolni, ha átruccanunk a svájci oldalra.Erre elég komoly biznisz is épült, a határ túloldalán burjánzanak a benzinkutak, az olaszoknál meg csak kötelességből találni.Tanulsága nincs a mai mesének csak annyi, hogy Lugano gyönyörű, tessék menni megnézni!012-001.png010-001_1.png

009-001.png

4 komment
Címkék: utazás Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr665285953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunter84 2013.05.08. 08:41:38

Nem tudom milyen effektek (esetleg Instagram), de ritka szar képek.

2013.05.08. 19:14:30

Biztosan nagyon szép Lugano, de ezekről a képekről ez nem jön át. Nem értek hozzá, de mintha valami szűrő lenne az objektíven?

2013.05.08. 21:44:39

@ricchiepoveri: Lehet, akkor viszont Lugano nem az én városom, legyen bármilyen szép is.
süti beállítások módosítása