olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Templom a tóban

2013. november 15. 14:01 - ricchiepoveri

Valaha három tó létezett a Resia-szorosnál (Trentino-Alto Adige) , amelyeket  1950-ben egyesítettek , hogy oda egy duzzasztót építsenek. Ekkor alakult ki a Reschensee /Lago di Resia tó, és ennek következtében került víz alá Curon falu óvárosa. A települést, annak lakosait a környező hegyek magasabban fekvő részeire költöztették. A lakosok természetesen nem fogadták kitörő lelkesedéssel az építkezést, még a pápától is igyekeztek segítséget kérni a munkálatok meghiúsításához. A próbálkozások természetesen hiábavalók voltak, és a három tó vize hamarosan 163 házat és 523 hektár termőföldet árasztott el. Ezek között volt egy 14. századi templom, melynek harangtornya a mai napig kiemelkedik a vízből. Télen, amikor a tó vize befagy, gyalog is meg lehet közelíteni. 

Fagyos téli éjszakákon állítólag a mai napig lehet hallani  harangszót a toronyból, holott  a harangokat még 1950-ben eltávolították belőle.

lagodiresia.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr555635504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása