olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Autóbusz-szerencsétlenség Olaszországban

2013. július 29. 21:18 - ricchiepoveri

 Itáliában semirpinia.jpg mindig kék az ég, és ez a tegnap esti baleset különösen megérintett, mert pár héttel ezelőtt mi is arra jártunk autóval, és vannak rokonok is PONT ott, és beütött az “ember olyan könyen lehet rossz időden rossz helyen” effektus. Szóval megérintett a dolog.

 Persze azért a Sors megint kellőképpen irónikus volt, mert egy zarándokokkal teli buszt repített a szakadékba harminc méter magasból a szakadékba.  38 halott, valamenyi túlélő – tíz- súlyosan sérült, köztük öt gyerek. A busz utasain kívül még tizen sérültek meg a szerencsètlenségben, a balesetben érintett egyéb járművek utasai.  

Olaszországban holnap, a temetés napján nemzeti gyász, Pozzuoliban, ahonnan az áldozatok nagy része származik, három napos.

A baleset Avellino mellett, Nápolytól kb. 40 km-re történt egy lejtős autópálya-szakaszon, ahol a busz megcsúszott, átszakította a szalagkorlátot, és a mélybe zuhant a viaduktról. Az okok egyelőre ismeretlenek, de úgy tűnik, hogy a sofőr a baleset helyszínétől 1 km-re már lassítani próbált, sőt az is megállapítható, hogy az utolsó szakaszt már első ajtó nélkül tette meg.

Nincsenek szavak.

Szólj hozzá!
Címkék: baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr345432724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása