olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Kiszáradt a Pó forrása

2017. szeptember 07. 09:58 - ricchiepoveri

A folyó 2020 méter magasan ered a piemonti Nyugati-Alpokban, a Monviso egy fennsíkján. Egy sziklára írt “Qui nasce il Po”, azaz itt születik a Pó felirat jelzi a forrást. A 2017-es év első nyolc hónapjában tapasztalt rekordszárazság miatt azonban olyannyira meggyötörte itt a természetet, hogy a forrás körüli kövek teljesen szárazak: egy csepp víz sincs most errefelé.

 640px-sorgentepo.jpg

Nem kell különösebben magyarázni, az okokat hiszen saját izzadságtól fulladozó bőrünkön tapasztaltuk az idei nyár afrikai forróságát. Lassan évtizedek óta hallgatjuk a híradásokat a klímaváltozásról, globális felmelegedésről, de amikor ilyen közelről csap arcon, az azért eléggé vérfagyasztó. 1800 óta nem kúszott olyan magasra a higany a hőmérőben, mint idén nyáron, és a kánikula nem csak a szokásos hónapokra, azaz júliusra, és augusztusra korlátozódott, hanem már júniusban dőltek a rekordok.

po.jpg

Nem először fordul azért elő, hogy száraz a forrás környéke, de semmiképpen sem normális a helyzet, ezért a meteorológusok, vízügyi szakemberek megnyomták a piros gombot, és a monitorra szegezett tekintettel várják a feloldozást hozó esőt. Nem tudom, hogy mikor jön, mert még minidg spagettipántban járunk be a munkahelyre….

26366387964_4469c78f14_z.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr6012809202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása