olaszmamma

kalandozások,kóstolgatások,kacarászások és kámpicsorodások Itáliában

Krisztus a mélyben-nagy levegőt!

2017. március 02. 09:33 - ricchiepoveri

A Colosseumot, Rialtót, a Pitti-palotát vagy a milánói dómot mindenki ismeri, de Olaszország tele van olyan rejtett - jelen esetben tényleg- kincsekkel, amik kevéssé ismertek, de vannak ugyanolyan elképesztőek, mint az előbb felsoroltak, csak egy kis marketing hiányzik nekik. Hát hadd szóljon!

A ligúriai San Fruttuoso-öböl mellett, 15 méter mélyen a tengerfenéken tekint az ég felé a Cristo degli abissi, azaz a mélységek Krisztusa bronzszobra.  Az öböl két meseszép kisváros, Portofino és Camogli között fekszik, tehát a szobor nem esik ki túlságosan a turisták  által látogatott útvonalaktól, csak hát nincs annyira szem előtt...

425702776_beda86e349_o.jpg

A szobor ötlete Duilio Marcant, egy genovai búvár agyában fogant meg, miután barátja, Dario Gonzatti egy merülés során életét vesztette, így helyezték el a szobrot a mélybe 1954. augusztus 29-én.

Guido Galletti szobrászművész alkotása  két és fél méter magas, az elkészítéséhez szükséges bronzot érmek, hajóalkatrészek, és harangok összeolvasztásából nyerték. Elhelyezésében az olasz haditengerészet segített. Krisztus az ég felé tekint, karjait a béke jegyében tárja ki.

3159115524_b12931f06c_b.jpg

A szobor 2003-ban átesett egy nagygenerálon, amelynek során visszaillesztették Krisztus kezét, amelyet egy hajó vasmacskája szakított le róla.

A mélységek Krisztusa a bátrak számára látogatható, az itt szervezett merülések a ligúr partszakasz leghíresebb kirándulásai, amelyek az évek során meglehetősen felkapottá váltak, hiszen maga a merülés állítólag nem túl megterhelő, viszonylag "sekély" (hát kinek mi) itt a víz, nem szükséges hozzá különösebb felkészülés, csak a helyi erők kísérete kötelező.

No gyerekek, itt a tavasz, jön a nyár, lehet menni múzeumozni a víz alá! Ha pedig nem lenne elég kecsegtető, esetleg hiányzik a kalandvágy, a szobor másolata megtekinthető az öbölben található kápolnában.

 

3159114532_79bd3df0e8_b.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmamma.blog.hu/api/trackback/id/tr1612306631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása